Week 48 loopt weer bijna op z’n einde. We bekijken de beste releases van de afgelopen week. Daarin maken we onderscheid in House en Techno. Onderaan laten we nog de laatste represses zien die je niet mag missen als ze nog ontbreken in je collectie!

 

House

 

 

Kresy – In The Fish Tank

In The Fish Tank

In navolging van het goed ontvangen debuut EP van Gessture, bereikt Enclave Records zijn vijfde release en rondt het jaar in stijl af met een viertracker van de Spaanse maestro Alejandro Rodríguez, oftewel Kresy. Verschijningen op verschillende Labels zoals Hivern Discs, Freerange en Let’s Play House-sublabel, roomservice, Is Kresy een artiest met een aangeboren begrip van de relatie tussen melodie en groove. Vroege steun van onder anderen Laurent Garnier, Nick Höppner, Steve Bug, Dixon, Sebo K en Gerd.

Various Artists – Numerous Agnomens Vol. II

Numerous Agnomens Vol. II

Het is al weer de zevende release op het Joule Imprint. Dit keer met verschillende artiesten op het Franse label, dat garant staat voor heerlijke deephouse en minimal. Joule Imprint is een sublabel van yoyaku, die ook een eigen platenzaak hebben in Parijs. Zeker eens checken!

 

Various Artist – 3 Years of Service

Shall Not Fade

Shall Not Fade Three Years of Service verzamelt negen nummers van bestaande en pas getekende leden van de groeiende groep artiesten van het label, waaronder Skream, Frits Wentink, DJ Boring Mella Dee, Adryiano TRP, Loods en LK. De collectie is samengesteld om het voortdurend evoluerende geluid van Shall Not Fade te laten zien, waarbij de negen aanbevolen tracks een groot aantal verschillende dansvloer-variaties van house en techno raken, terwijl ze vasthouden aan de visie van het label (‘muziek om mensen blij te maken en dansen’ ‘). Het wordt de allereerste albumuitgave van het label en zal in beperkte oplage worden uitgebracht op dubbel 12-inch vinyl, met artwork met volledige mouwen. Onze favoriete track is “Loods – Every Time” met een bekend sample van hiphop klassieker “Ill Al Skratch – Where My Homiez”.

 

 

Bobby Analog – Body Fusion 004 (BF004)

BF004

De nieuwste Body Fusion-uitgave van labelhoofd Bobby Analog. Voor deze plaat drie nummers verdeeld over twee kanten. De A-kant biedt een inval in Hip House met wat sass en beschikt over veel DX100 bas- en M1-toetsen en snaren. Aan de B kant schopt Europa de boel af met veel Juno arpeggiators, akkoorden en 808’s als eerbetoon aan de italo-vrienden. Bobby voltooid de boel met het Warped Love-nummer. De opbrengst van de verkoop van dit album gaat naar de strijd om Europa opnieuw te verenigen.

 

Clouds Of Kouros – Reasons Why

Reasons Why

Clouds of Kouros leveren hun eerste EP op het label met een vinyl only release en drie heavy-hittracks die fans van Special Request, Mr G en Masters at Work zeker eens moeten checken.

SE62 – Jazzed EP

SE62 Jazzed EP

Na een onderbreking van vijf jaar brengt Yura Khlop in 2018 opnieuw muziek uit onder zijn SE62-alias. “Jazzed EP” is de tweede release in de SAFT X-serie en de in Kiev gevestigde producer heeft een klasse-record afgeleverd.Zeker een voor liefhebbers van klassiek deep house. Het titelnummer “Jazzed” is een kenmerkend deep house beat, met swingende MPC-achtige drums en een evoluerende digitale piano-riff. Dit samen creërt een waardige sfeer op de dansvloer

 

Techno

999999999 – Rave Reworks

999999999

999999999 introduceert ‘RAVE REWORKS’ voor het tweede hoofdstuk van hun gelimiteerde serie. Dodelijke effectieve, old-school rave trips, hersampled en herwerkt. 180 gram vinyl. Eerst werd het uitgebracht als “bandcamp exclusief” met een paar gelimiteerde exemplaren, maar het record werd rond september opnieuw onderdrukt en verspreid in alle populaire winkels in een oplage van 500 exemplaren. Nu in november goed verkrijgbaar in alle winkels.

 

Andrew Red Hand – Revolution ’89

Revolution '89

Meer donkere, euforische en humeurige plaat van het nieuwe sublabel UNDR van Lobster Theremin. Na een geweldige eerste EP van Hidden Spheres komt de tweede editie tot stand met Andrew Red Hand, de Roemeense producer die eerder op labels zoals Twilight 76 heeft uitgebracht. Donkere Electro-achtige vibes.

Various Artists -Emerge From Darkness

Na een voortreffelijke start vorig jaar met zijn edits van Mike Storm, komt de Impressionism Imprint van Ben Sims terug met zijn tweede ultra-beperkte vinyl afkomstig van vier fel getipte techno talenten; Biemsix, Scott Franka, Stef Mendesidis en Raul Alvarez. Diepe, hypnotiserende techno voor de vloer.

Deetron – Heartwalking

Heartwalking

De Zwitserse producer Deetron keert terug naar Music Man Records met Heartwalking EP. Heartwalking is een two track EP met snel bewegende en melodieuze techno. Het titelnummer is een high energy cut die over precieze drumpatronen en bonkende bassen valt. Heartwalking AM-versie voegt een euforische melodie toe, die mensen tot de vroege uurtjes op de dansvloer houdt.

 

Rraph – Strix EP

Strix EP

Het debuut van artiest Rraph op het mooie Black Brook Limited-label met Big Room-techno in een akelige sfeer. Harde rammers en een must voor elke techno DJ die de menigte gek wil drijven. Essentieel!

 

Repress Alert

Language – In The Lab EP (F&FB001)

Jaydee – Plastic Dreams

Big Miz – Build / Destroy (DABJ-LP-001)

Stardust – Music Sound Better WIth You (ROULE305)

 

Welke releases hebben we volgens jullie gemist? Laat het weten in de comments.