Nicolas, beter bekend als DJ Steaw of Steaward, is een krachtpatser en DJ. DJ Steaw, geboren in Rennes, Frankrijk en momenteel gevestigd in Parijs, reist door Europa en de rest van de wereld. Hij speelt zijn door soul beïnvloede producties voor een bekoord publiek. Dit jaar speelde hij voor het grootste publiek in zijn carrière – 3000 dansers die opwarmden voor Derrick May en Carl Craig in Parijs. Niet de minste namen in de scene. Daarnaast debuteerden in Australië met shows in Melbourne en Sydney. De house tracks van DJ Steaw zijn percussief en bevatten veel bas, met gedurfde samples, van melodieus tot gevaarlijk. DJ Steaw haalt de Afrikaans-Amerikaanse muziektraditie aan als een van zijn belangrijkste inspiraties. Zijn luisteraars kunnen deze invloeden duidelijk op zijn werk horen – de improvisatie-geest van jazz en het onvoorspelbare ritme van rap maken de housetracks van DJ Steaw licht. Naast DJ’en en produceren van muziek, is DJ Steaw de medeoprichter van twee platenlabels, Rutilance Recordings en House Puff Records.

EP Review

Als eerste nodigt Steaw ons uit met een vriendelijke deep house track genaamd “Ocean View”. Aanvaard de uitnodiging en je zult  worden getrakteerd op een panoramische, dromerige en zonovergoten deep house track waarvan de akkoorden en ruimtelijke muzikale elementen worden ondersteund door een ballsy, bas-zware groove. Tegen de tijd dat je naald bij de volgende warehouse-vriendelijke “Go Now” uitkomt – het soort nummer dat Junior Boy’s Own halverwege de jaren negentig zou hebben uitgebracht – is het feest in volle gang. Steaw blijft een heerlijke beach-vibe houden via de warmte en klassieke deep house cut “Naked”, voordat hij verdergaat op de wat meer elektronische tour  met het nummer “Heartbeats”. Een mooie afsluiter van zijn EP

Pets Recordings

Pets Recordings is een dance label opgericht door het Poolse  duo Catz’n Dogz, voor zowel vinyl & digitale releases. Daarnaast heeft het label een Petcast podcast-serie, label party’s of het in Polen gevestigde evenement Wooded. STEP is het nieuwe concept vinyl only label van de oprichter van PETS, dat de meest rauwe vormen en de basis van kwaliteitsvolle clubmuziek benadrukt. Het vindt deze sound met ‘under-the-radar house & techno’ met een ruw randje. Elke nieuwe STEP release wordt elke vier maanden op vinyl uitgebracht. Waarvan nu dus deze EP van DJ Steaw.

 

Helaas speelt deze Parijzenaar de komende tijd niet meer in Nederland, je zult dus over de landsgrenzen moeten reizen om hem te zien. Zijn EP is wel Verkrijgbaar bij: