Op 17 & 18 november 2018 vindt in de Jaarbeurs Utrecht alweer de 50ste editie van de mega platen & cd beurs plaats. Dit is Europees grootste beurs op het gebied van vinyl en cd’s. De uitgelezen plek om house, techno en trance te scoren? Niet perse. Het elektronische genre is helaas zwaar ondervertegenwoordigd op deze platenbeurs en het aanbod is wisselend. Hieronder een paar tips en stands die je zeker moet bezoeken om toch te slagen!

 

Enorm aanbod

Als je voor de eerste keer deze platenbeurs binnen loopt zal je versteld staan hoe immens groot deze beurs is. Anderhalf hal is compleet gevuld met vinyl en cd’s. Het is niet voor niks de grootste van Europa. Om niet ondergesneeuwd te worden in het massale aanbod heb ik alvast voor jullie een plattegrond gemaakt met dealers die je zeker af moet gaan als je opzoek bent naar house, techno of trance. Dat betekend niet dat je alleen naar deze dealers moet gaan. Loop gewoon eens rustig over de beurs

 • 60: Grand Thrift Audio is een verkoper uit Amerika en op de dealerlijst staat dat ze house, techno en 12′ inches gaan meenemen. Ik kan me deze verkoper niet meer herinneren van de vorige keer, maar ga zeker een kijkje nemen of het aanbod goed is.
 • 154: Frank Hege neemt Techno mee vanuit Duitsland, dat kan haast niet misgaan.
 • 297: Georg Ender. Van deze verkoper durf ik niet met 100% te zeggen dat het de juiste is, maar op deze positie staat wel altijd een verkoper uit de UK die altijd pareltjes meeneemt en niet misselijk is om een goeie deal te maken als je meerder platen meeneemt. Mocht je deze stand bezoeken, laat dan ook iets voor mij over!
 • 341: Maxi Maxi is een verkoper die alleen maar 12’inches gaat meenemen met house, techno en disco vanuit Duitsland. Wellicht kom je hier weer eens wat anders tegen dan het Nederlands spul.
 • 365: Mad-Wax-Shop weer een verkoper uit Duitsland. Zijn Discogsprofiel ziet er in ieder geval interessant uit met 2 items uit mijn persoonlijke whishlist.
 • 371: Rush Hour is een bekende platenzaak in Amsterdam waarover we al eens eerder schreven. Ben benieuwd of ze ook elektronisch spul gaan meenemen.
 • 372: Strobelite heb ik verder vrij weinig informatie over, maar ze zouden house en disco meenemen, dus wie weet.
 • 398 + 399: Lars-Oliver Benz een dubbele kraam dus dubbel feest. Volgens mij neemt deze standhouder altijd erg veel house mee voor 3 euro per stuk. Dat wordt graaien!
 • 434: Housevinyl is een Nederlandse standhouder uit Dordrecht. Groot aanbod met house (duuhh), Classics, techno en hardcore ook voor 3 euro per stuk, vaak gecategoriseerd op jaartal, best fijn als je een bepaalde stroming of stijl zoekt. Aanrader!
 • 607: Maestro’s staat ook op deze beurs. Deze nieuwe winkel uit ‘s-Hertogenbosch heeft een redelijk goed aanbod op het gebied van elektronische albums. In hun vaste winkel hebben ze ook een enorm aanbod van gebruik/nieuwe house en technoplaten. Of ze deze meenemen naar de beurs is nog maar de vraag volgens mij staan ze hier voor de eerste keer. Anders heb je meteen een reden om ook een keer langs te gaan in s-Hertogenbosch.

Algemene Tips

Tot slot wil ik jullie nog een aantal tips meegeven waarmee je bezoek aan deze beurs nog plezieriger wordt

 1.  Koop je kaartjes van te voren online, dat scheelt weer wachten in de rij en je krijgt met de onderstaande code nog eens extra korting.
 2. Pin van te voren het bedrag dat je wilt uitgeven. Pinnen bij standhouders is amper mogelijk en voor de pinautomaat staan vaak lange rijen. Zo bepek je jezelf ook met je uitgaven.
 3. Zorg dat je een koptelefoon of oortjes meeneemt zodat je platen kan voorbeluisteren op YouTube of Spotify om te horen of de plaat bevalt.
 4. Controleer de platen altijd op krassen! Je zult niet de eerste zijn die met een onspeelbare plaat thuiskomt. Gaat het om een duurder exemplaar? Probeer dan een deal te sluiten
 5. Maak combideals en ga pingelen. Het is niet ongebruikelijk om af te dingen, zeker als je meerdere items meeneemt. Houdt het wel netjes.
 6. Koop reguliere platen niet meteen. Het prijsverschil is soms namelijk ontzettend groot. Vooral bij veelvoorkomende platen die in grote aantallen geperst zijn wil dat soms wel 10 euro schelen. Het is erg zuur om dezelfde plaat een half uur later te vinden voor de helft van het geld.
 7. Ga vooral op zondag snuffelen. Als het einde van de beurs nadert wordt er vaak met kortingen gesmeten omdat dealers hun platen niet weer willen inpakken. Zo nam ik de vorige keer op de valreep Age of Love mee voor 10 euro.

 

Kortingscode Platenbeurs Utrecht

Als je kaartjes koopt in de voorverkoop krijg je €2,50 korting met de code: VTIG3 en zelfs €6,00 korting op een weekend ticket. Kan je toch weer ’n plaat uit de budgetbak van vissen!

 

Succes en laat in de reacties weten wat je hebt gescoord!